Καροτογλυκό… ή Τζεζεριέ

Υλικά:

2 μεγάλα καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
1 φλυτζάνι τριμμένα μπισκότα ή ένα φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
1 φλυτζάνι τριμένους ξηρούς καρπούς (μίγμα από αμύγδαλα, φυστίκια Αιγίνης, φουντούκια, καρύδια αλεσμένα στο μούλτι)
3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού νερό
τρίμμα καρύδας για να τα ρολάρεις

 Εκτέλεση:
Βράζεις το τριμμένο καρότο με τη ζάχαρη και το νερό.
Το βγάζεις από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ελαφρά προσθέτεις στο σιροπιασμένο μίγμα τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς.
Τα πλάθεις σε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρεις μέσα σε τριμμένη καρύδα.

Καροτογλυκό
Καροτογλυκό