Το Feyrouz στο asiankitchen.gr!

Feyrouz… By yasmin:

To feyrouz είναι ένα μικρό μαγαζάκι σε ένα στενό της Αιόλου που προσφέρει νόστιμες, σπιτικές αραβικές λιχουδιές, όπως λαχματζούν, πεϊνιρλί, πίτες και σαλάτες σε πολλούς γευστικούς συνδυασμούς! Το ανακαλύψα εντελώς τυχαία ένα απόγευμα που έκανα βόλτα στην περιοχή και, φυσικά, το δοκιμάσα αμέσως!

Μιας και η όρεξη μου σήκωνε κάτι ιδιαίτερο και πικάντικο , προτίμησα ένα πεϊνιρλί με σουτζούκι (2.8 ευρώ), που ήταν πραγματικά πολύ νόστιμο και χορταστικό! Το σουτζούκι το αντιλαμβανόσουν από την πρώτη μπουκιά -δεν υπήρχε ούτε ένα εκατοστό ζύμης χωρίς γέμιση, για όλους εμάς που εχουμε συνηθίσει το πεϊνιρλί να είναι σκέτη ζύμη μέχρι τη μέση- και τα υλικά ήταν πλούσια και ποιοτικά. Η ζύμη ήταν επίσης εμφανώς χειροποίητη και φρέσκια.

Όση ώρα περίμενα, παρατήρησα τα παιδιά που δουλεύουν το μαγαζί (είναι Ελληνες) να ετοιμάζουν λαχματζούν (η σπεσιαλιτέ τους ) για μία άλλη παραγγελία και πραγματικά άρχισαν να μου τρέχουν τα σάλια, αφού σε κάθε πιτούλα έβαζαν από πανω ένα σωρό υλικά, σάλτσες κλπ – ανάλογα με τις οδηγίες του πελάτη- και στο τέλος τύλιγαν την πίτα, όπως την αραβική (αλήθεια, μια φορά που έφαγα λαχματζούν στην Τουρκία παρατήρησα ότι και εκεί το τυλίγουν και το γεμίζουν με έξτρα υλικά, αλλά εδώ δεν το είχα ξανασυναντήσει- παρακαλώ οι γνώστες να με διαφωτίσουν!) και την έδιναν στον πελάτη , που μπορούσε να την απολαύσει άνετα και στο χέρι!

Τα λαχματζούν κοστίζουν γύρω στα 3.20 ευρώ ανά τεμάχιο, ενώ τα πεϊνιρλί και οι πίτες λίγο λιγότερο. Υπάρχουν και χορτοφαγικές επιλογές.

Στο μαγαζάκι μπορεί κανείς και να κάτσει στους πάγκους για ένα γρήγορο γεύμα, αλλά προσφέρεται κυρίως για take away.

Πριν φύγω, πήρα μία κάρτα που αναφέρει ‘αυθεντικές γεύσεις από αγνά υλικά, ‘Feyrouz, λαχματζούνια’, Καρόρη 23 και Αιόλου, Αγία Ειρήνη, Μοναστηράκι’.

Δοκιμάστε το!

Πηγή: www.asiankitchen.gr