Η πρώτη κριτική από τον οδηγό γεύσης ask4food.gr!

(Κριτική από PP_TINA)

   Ανάμεσα στον πανικό των νεοσύστατων, παντός τύπου, εστιατορίων και street food του κέντρου το Feyrouz    ήρθε    σίγουρα για να μείνει. Κατά την γνώμη μου, όλα τα φαγητά ( κυρίως λαχματζούν ) που υπάρχουν εδώ είναι  ότι καλύτερο υπάρχει!!!
Δοκιμάσαμε Λαχματζούν Feyrouz διαλέγοντας ως πρόσθετα σαλάτα ταμπουλέ, λίγη από την καυτερή σάλτσούλα  σύν χούμους. Δεν υπάρχει!!!!

  Τέλειο το λαχματζούν και πραγματικά σπιτικό, από τα χεράκια της συμπαθεστάτης κας Feyrouz από την    Αντιόχεια. Κατόπιν, παραγγείλαμε και ένα λαχματζούν ολικής άλεσης όπου προσθέσαμε επίσης σάλτσα πικάντικη  και σάλτσα μπαμπαγάνουτς (?) με μελιντζάνα. Τι να λέμε τώρα…. εξαίσιο και αυτό!!! Στη συνέχεια μοιραστήκαμε  ένα Πεϊνιρλί παστουρμά…..!!!!!

 Ξέχασα, πήραμε και ένα λαχμαντζούν με Ζαατάρ (ξηροκάρπια) που θεωρείται όπως μας είπαν ιδιαίτερα δυναμωτικό. Αρκετά καλό αλλά όχι όπως τα προηγούμενα. Έχοντας στην παρέα μας και ένα άτομο θαυμαστή αυτού του είδους της κουζίνας συμφώνησε μαζί μας για την ποιότητα και την αυθεντικότητα αυτών που δοκιμάσαμε.

Ο χώρος δε, πεντακάθαρος!

Φεύγοντας, πήραμε για το σπίτι μερικά ρυζόγαλα( ευρώ 1,80, το καθένα) και ένα σακουλάκι (7 τεμ.) Τζεβεριέ (?), ευρώ 2,00, μικρά και στρογγυλά γλυκάκια με βάση το καρότο…!!! Δεν προλάβαμε να φθάσουμε σπίτι και τα Τζεβεριέ είχαν καταναλωθεί. Στο άψε σβήσε!! Το ρυζόγαλο φρεσκότατο και αρκετά καλό, με ξύσμα πορτοκαλιού μάλλον.

Το Feyrouz είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση όπου όσα από τα μέλη της γνωρίσαμε μας εξυπηρέτησαν γρήγορα και με περισσή ευγένεια.
Οι τιμές στα λαχματζούνια, και γενικότερα, κυμαίνονται περίπου από ευρώ 2,80 έως 3,50, τεμάχιο.

Σερβίρεται και τσάι Κεϋλάνης με κανέλα (ευρώ 1,00).
Όπως διαβάσαμε στον πίνακα φτιάχνονται και πίτες. Υπάρχουν και σαλάτες.
Το Feyrouz μας άφησε θετικότατες εντυπώσεις. Τι κρίμα που είναι τόσο μικρό και λίγο απόκεντρο, παρόλο που βρίσκεται ένα βήμα από την οδό Αιόλου. Θα ξαναπάω σίγουρα αλλά θα ήθελα να μπορώ να καθίσω και λίγο παραπάνω…

Επίσης, όπως πληροφορήθηκα, υπάρχει και ένα άλλο καταπληκτικό φαγητό το οποίο επειδή δεν θυμόμουν ακριβώς το όνομά του τους το περιέγραψα λίγο και μου είπαν ότι βγαίνει γύρω στις 2 το μεσημέρι και λέγεται πιάτο του “Bοσπόρου” και έχει ρύζι και ρεβύθια.

Το Feyrouz βρίσκεται μέσα στο στενάκι απέναντι από το mama roux ή ανεβαίνοντας την οδό Αθηνάς στρίβετε, μετά την Alpha Bank, στην οδό Βορέου δεξιά και κατόπιν στρίβετε στο πρώτο στενάκι αριστερά (Οδός Καρόρη). Στο βάθος βάθος θα το διακρίνετε….

Πραγματικά τόσο αυτά που γευτήκαμε όσο και η ευγένεια των ιδιοκτητών μας έφτιαξαν τη βραδιά μας.
Θεωρώ ότι πολύ σύντομα αυτή η μικρή γωνιά θα γίνει το σημείο αναφοράς στην περιοχή. Ραντεβού λοιπόν στο Feyrouz….

 

Διάβασε περισσότερα http://www.ask4food.gr/estiatoria/16256-feyrouz#ixzz39GEqsdkR