Το όνομα της πιο διάσημης τραγουδίστριας του Λιβάνου φέρει το “Feyrouz”, το ανατολίτικο μπιστρό μιας οικογένειας με καταβολές από την Αντιόχεια, το Λίβανο, την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη, που μετράει λίγες εβδομάδες ζωής.

Το μενού κρύβει ένα συνονθύλευμα γεύσεων και χρωμάτων που έχουν τις ρίζες τους στο τραπέζι της μαμάς και την αγάπη της για το φαγητό.

1122242526282

Στο “Feyrouz” θα δοκιμάσεις το street food της Ανατολής με πιο μεσογειακά χαρακτηριστικά: αυθεντικό λαχματζούν με μοσχαρίσιο κιμά και ζυμάρι λευκό ή ολικής αλέσεως, αλλά και στη χορτοφαγική εκδοχή του με λαχανικά εποχής, πεϊνιρλί με σουτζούκι, παστουρμά ή κοτόπουλο, καθώς και τη λεγόμενη «χορτόπιτα των Αράβων», μία συνταγή τέταρτης γενιάς με πολύ λεπτό ζυμάρι, χόρτα εποχής, μπόλικο σουμάκ και πιπέρι.

Στα αραβικά lahm σημαίνει κρέας και ʿajīn ζύμη, έξου και το λαχματζούν.

Το πιάτο που ξεχωρίζει είναι το «ρύζι του Βοσπόρου» ή νοχουτλού (όπου νοχούτ σημαίνει ρεβίθι στα τουρκικά), ένα φαγητό που συνηθίζουν να τρώνε οι ψαράδες της περιοχής. Το νοχουτλού φτιάχνεται με ρύζι μπασμάτι, ρεβίθια και ψιλοκομμένο κοτόπουλο και συνδυάζεται ιδανικά με γιαούρτι και πικάντικο ντιπ.

92113132162

Πηγή: http://grekamag.gr/13834/