Quality
Σταθερή ποιότητα, Handmade φροντίδα
ο Feyrouz προσφέρει καθημερινά φρέσκο, artisanal street food. Μέσα από τη διαρκώς εξελισσόμενη τεχνογνωσία, την αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη χρήση πρωτοκόλλων ISO, διασφαλίζεται η σταθερή ποιότητα του προϊόντος. Με γνώμονα τη φιλοσοφία της a la carte κουζίνας και μία πολύ υψηλού επιπέδου ομάδα, δημιουργεί χειροποίητα εδέσματα σε ένα συνεχή κύκλο φρεσκάδας, που καθορίζεται από την επισκεψιμότητα.. Επιλέγει με προσοχή τις πρώτες ύλες και μαγειρεύει με μεράκι τις συνταγές του. (+ έμπνευση που δίνει η μητέρα Feyrouz) Παρατηρεί τα ζυμάρια του, καβουρντίζει τα δικά του μπαχαρικά, αλέθει τα αλεύρια του, σιγοψήνει τον μοναδικό καφέ του και διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας βαρύτητα σε κάθε στάδιο της παρασκευαστικής διαδικασίας.




Freshness, the hard way
Το Feyrouz διαλέγει το δύσκολο δρόμο, αυτόν της φρεσκάδας. Στον χώρο δεν υπάρχει κατάψυξη για αποθήκευση τροφίμων. Αυτό αυτόματα κρατά το Feyrouz σε εγρήγορση να διαθέτει καθημερινά φρέσκα προϊόντα στους επισκέπτες του. Είναι ένα είδος festivity, πως γιορτάζεις το δικαίωμα να είσαι παρών σε μια κουζίνα και να φροντίζεις τους ανθρώπους με το φαγητό σου. Η καθημερινότητα στην κουζίνα για εμάς, παρά τις δυσκολίες της, είναι μια μικρή γιορτή. Το Feyrouz διαλέγει το δύσκολο δρόμο, αυτόν της φρεσκάδας. Στον χώρο δεν υπάρχει κατάψυξη για αποθήκευση τροφίμων. Αυτό αυτόματα κρατά το Feyrouz σε εγρήγορση να διαθέτει καθημερινά φρέσκα προϊόντα στους επισκέπτες του. Είναι ένα είδος festivity, πως γιορτάζεις το δικαίωμα να είσαι παρών σε μια κουζίνα και να φροντίζεις τους ανθρώπους με το φαγητό σου.

Εποχικότητα & Εντοποιότητα
Το Feyrouz επηρεάζεται από την εποχικότητα και την εντοπιότητα των πρώτων υλών του. Αξιοποιεί το terroir στο οποίο φιλοξενείται κι αυτό από το οποίο κατάγεται. Δουλεύει με σεβασμό τα υλικά του και διαμορφώνει το μενού του, ακολουθώντας τον κύκλο των εποχών. Το φυστίκι Αιγίνης, η κρητική μυζήθρα, ο κρασάτος κόκορας, η μαστίχα Χίου, το τσαλαφούτι και η λουίζα συναντούν εδώ το πετιμέζι ροδιού, το σουτζούκι, το πουλ μπιμπέρ, το ζάαταρ (αγριοθύμαρο Αντιοχείας), την κόκκινη φακή και το καβουρντισμένο αγριοκύμινο...

Vegan & Vegeterian
Το Feyrouz σέβεται τις διατροφικές συνήθειες των επισκεπτών του, καθώς προέρχεται και το ίδιο από μια πολυπολιτισμική κουλτούρα. Ο επισκέπτης εδώ έχει πάντοτε πρόσβαση σε ένα vegetarian και vegan μενού, βασισμένο σε νηστίσιμες λεβαντίνικες συνταγές αλλά και σε πιο σύγχρονες εκδοχές της λαΪκής κουζίνας της Ανατολής. αναφορά σε vegan προϊόντα...
