Quality
Φρέσκο, χειροποίητο φαγητό δρόμου από σπίτι
Με γνώμονα τη φιλοσοφία της a la carte κουζίνας και μία πολύ υψηλού επιπέδου ομάδα, δημιουργούμε χειροποίητα εδέσματα σε ένα συνεχή κύκλο φρεσκάδας, που καθορίζεται από την επισκεψιμότητα. Παρατηρούμε τα ζυμάρια μας, καβουρντίζουμε τα δικά μας μπαχαρικά, αλέθουμε τα αλεύρια μας, σιγοψήνουμε τον μοναδικό καφέ μας και διαμορφώνουμε το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας βαρύτητα σε κάθε στάδιο της παρασκευαστικής διαδικασίας.
Vegan & Vegeterian
Το Feyrouz σέβεται τις διατροφικές συνήθειες των επισκεπτών του, καθώς προέρχεται και το ίδιο από μια πολυπολιτισμική κουλτούρα. Ο επισκέπτης εδώ έχει πάντοτε πρόσβαση σε ένα vegetarian και vegan μενού, βασισμένο σε νηστίσιμες λεβαντίνικες συνταγές αλλά και σε πιο σύγχρονες εκδοχές της λαΪκής κουζίνας της Ανατολής.
Ακολουθώντας τον κύκλο των 4 εποχών
Το Feyrouz επηρεάζεται από την εποχικότητα και την εντοπιότητα των πρώτων υλών του. Αξιοποιεί το terroir στο οποίο φιλοξενείται κι αυτό από το οποίο κατάγεται. Δουλεύει με σεβασμό τα υλικά του και διαμορφώνει το μενού του, ακολουθώντας τον κύκλο των εποχών. Το φυστίκι Αιγίνης, η κρητική μυζήθρα, ο κρασάτος κόκορας, η μαστίχα Χίου, το τσαλαφούτι και η λουίζα συναντούν εδώ το πετιμέζι ροδιού, το σουτζούκι, το πουλ μπιμπέρ, το ζάαταρ (αγριοθύμαρο Αντιοχείας), την κόκκινη φακή και το καβουρντισμένο αγριοκύμινο…
Η δύναμη της διαρκούς εκπαίδευσης
Η ομάδα του Feyrouz θέλει να εξελίσσεται διαρκώς. Επενδύουμε στη μελέτη βιβλίων από όλο τον κόσμο χτίζοντας την δική μας βιβλιοθήκη, βελτιώνουμε τις ήδη υπάρχουσες συνταγές μας, συμμετέχουμε σε σεμινάρια και επιμένουμε σε διαρκή διάλογο με τους προμηθευτές μας, αλλά και σημαντικούς ανθρώπους του χώρου της εστίασης. Έτσι επιτυγχάνεται η μετάβαση της οικογενειακής επιχείρησης σε μια ευρύτερη οικογένεια με απόλυτη εξειδίκευση και συνεχή εξέλιξη.