Search

About

ΙΣΤΟΡΙΑ

Μια οικογένεια που
ολοένα μεγαλώνει

Το Feyrouz ιδρύθηκε το 2014 από μια 5-μελή οικογένεια χτίζοντας τα θεμέλια της ιδέας για ένα διαφορετικό και σύγχρονο φαγητό δρόμου στο κέντρο της Αθήνας, με μια ομάδα που ολοένα μεγαλώνει. Feyrouz είναι το όνομα της πιο διάσημης Λιβανέζας τραγουδίστριας, μιας φωνής που ένωσε τις διαφορετικές φυλές της Μέσης Ανατολής. Feyrouz όμως είναι και το όνομα της μητέρας και μαγείρισσάς μας, που πρεσβεύει το όνειρο και το εγχείρημα που ονομάζεται Feyrouz.

Από το δρόμο του μεταξιού στην Αθήνα

Το Feyrouz συνδέεται άρρηκτα με την πολυπολιτισμικότητα.
Οι βαθιές ρίζες του βρίσκονται στην βαλκανικότητα του φαγητού της Κωνσταντινούπολης και στην πνευματικότητα της λεβαντίνικης παράδοσης. Η οικογένειά μας μέσα στην νέα της πατρίδα, την Αθήνα, εμπνέεται και εξερευνά τη γαστρονομική συνύπαρξη Ανατολής και Δύσης, δημιουργώντας έτσι το δικό της χαρμάνι γεύσεων.


ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Athens Street Food

Σήμερα, το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, και συγκεκριμένα το Μοναστηράκι, συνεχίζει να αφηγείται την ιστορία του γρήγορου φαγητού και τη σχέση του με την αγορά. Το φαγητό δρόμου φαίνεται να γεννήθηκε στα παζάρια για να εξυπηρετήσει τους ρυθμούς των πρώτων εμπορικών κέντρων και την ανάγκη των επισκεπτών τους να τραφούν. Σε αυτήν την φιλοσοφία, και πιστεύοντας ότι το γρήγορο φαγητό δεν χρειάζεται να είναι πρόχειρο, το Feyrouz απευθύνεται στους επισκέπτες του κέντρου παρέχοντας καθημερινά φαγητό δρόμου, από σπίτι.

Φιλοξενία & δυναμική
στη σχέση μας με τους επισκέπτες

Βασικό χαρακτηριστικό της υποδοχής στο Feyrouz είναι πως ο επισκέπτης καλείται να αφεθεί, και στο λίγο χρόνο που διαθέτει για το γεύμα του, να φροντίσει και να φροντιστεί, μέσα από μια ολιστική εμπειρία. Η σχέση του Feyrouz με τους επισκέπτες του είναι σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας και είναι δυναμική.
Βασίζεται στη συμμετοχή των καλεσμένων και αυτό είναι που κάνει το Feyrouz να συνεχίζει. Αφουγκράζεται και συλλέγει στοιχεία, φιλτράρει, εξερευνά και δημιουργεί συνεχώς νέες γαστρονομικές εμπειρίες που απευθύνονται στους ανθρώπους του.

Πειραματισμός & Παράδοση

Το Feyrouz επιλέγει να εξελίσσεται διαρκώς. Η κουζίνα του θέλει να είναι επινοητική, σύγχρονη και φαντασιακή. Παρακολουθεί τις νέες τάσεις και τεχνικές στη σύγχρονη αστική κουζίνα. Δημιουργεί με αφετηρία την παράδοση, με εργαλείο τον πειραματισμό και το παιχνίδι των προσμίξεων και τελικό κριτήριο τη νοστιμιά. Γνωρίζει άλλωστε, πως η γαστρονομία είναι τόσο μια μορφή προσωπικής έκφρασης, όσο και μια χειροπιαστή πλευρά του πολιτισμού.